Geschiedenis

Oyugis, Kenia

Oyugis, Kenia. In dit stadje in het westen van Kenia, vlakbij het Victoriameer, is aids volksvijand nummer 1. De ziekte maakt elke dag nieuwe slachtoffers. Sinds 1996 draaien de Fraters van Tilburg het Oyugis Integrated Project (OIP), geleid door frater Leo van de Weijer.

Het project heeft drie hoofddoelen: voorlichting geven om aids te voorkomen; het begeleiden van mensen met HIV-besmetting (het virus dat verantwoordelijk is voor de dodelijke ziekte aids) en het bijstaan van weduwen en weeskinderen die getroffen worden door een sterfgeval als gevolg van aids.

In de omgeving van Oyugis leven momenteel 4000 weeskinderen. Het OIP werkt steeds met ongeveer 20 mensen, waaronder twee Nederlanders, aan het project, waarbij ook de bevolking zelf ingeschakeld wordt voor onder andere voorlichting, zorg & welzijn, landbouw en onderwijs. Dankzij uw donatie kunnen de vrijwilligers hun goede werk in Kenia met enthousiasme blijven uitvoeren.

Wilt u graag een financiƫle bijdrage leveren aan de vele projecten? Neem dan contact op met de medewerkers van OIP Nederland.

Links